Workshop sycení a plnění v rodinném vinařství VICAN
Dalším vinařstvím, které se přidalo do rodiny WineGASáků je rodinné vinařství VICAN. Půldenní prezentace se zúčastnili i studenti Zahradnická fakulta MENDELU z oboru Vinohradnictví a vinařství.
Při praktických ukázkách, jak obsluhovat sytič a plnič Secotec, si zúčastnění mohli zkusit vyrobit vlastní sycené víno. Osvěta ohledně offsetu a jakostních předností při použití přírodního plynu WineGAS zanechala další výraznou stopu. Po prezentaci tak přihlížející neodcházeli jen s nově vyrobeným frizzante ale i s hlavou plnou nových myšlenek, které jak doufáme zužitkují při své budoucí profesi v oboru vinařství a vinohradnictví.
Po dopoledním Workshopu začala výroba Frizzante na ostro. Nalahvovalo se téměř 3000 ks pro další testování a následný prodej. Vinařství VICAN tak nejspíš v brzké budoucnosti představí své první jemně šumivé víno sycené zeleným CO2 WineGAS.