Petr Hauskrecht o rekuperaci CO2 v pivovaru.
Parní pivovar Petra Hauskrechta se zařadil mezi další výrobce pracující s technologií ReCO2ver.
Parní pivovar Petra Hauskrechta se zařadil mezi další výrobce pracující s technologií ReCO2ver.
Blíží se kampaň a není radno zahálet. Ve Vinařství Bukovský se lahvuje se o 106 a svoje "nové šaty" našel i parádní Tramín z ročníku 2020. Kromě nového obalu dostal do vínku i jemné bublinky CO2 WineGAS.
Bublinky WineGAS mají další přátele. Řemeslná moštárna Terrami vybrala k sycení svých čerstvě vylisovaných ovocných šťáv přírodně čistý kvasný vinný plyn CO2 WineGAS.
Vinný dům přidal do sortimentu nové perlivé nápoje. Rodina produktů, kde se využívá offset CO2 se tak rozrostla o perlivé víno Muškát moravský a dva vinné koktejly Wine time a Wine not.
Dalším vinařstvím, které se přidalo do rodiny WineGASáků je rodinné vinařství VICAN. Půldenní prezentace se zúčastnili i studenti Zahradnická fakulta MENDELU z oboru Vinohradnictví a vinařství.
Dalším vinařstvím, které se rozhodlo porovnat rozdíly při výrobě frizzante (lehce sycené víno oxidem uhličitým) je vinařství Trpělka & Oulehla - Regina Coeli z Nových Bránic.
Pro Sdružení vinařů Blatnice jsme uspořádali 22.2. předváděcí akci sycení a plnění perlivých vín kvasným plynem WineGAS. Celou akci hostil vinař Jan Cícha, který ve svém nově budovaném vinařství Konopný kopec poskytl zázemí.
12. ročník prestižní vinařské soutěže o titul VINOZOOM VINAŘSTVÍ ROKU 2021 který vyhlašuje Svaz vinařů ČR společně s Národním vinařským centrem a za podpory Vinařského fondu a Jihomoravského kraje přinesl nejedno překvapení.
Nyní si u nás můžete otestovat nasycení svého produktu - například jablečného cideru - do sektové lahve pod hříbek (sektový korek včetně agrafy).
Jedno z nejvýznamnějších Moravských vinařství Vinselekt Michlovský upravilo výrobu svého nealkoholického vína Revine. Pro sycení začalo používat oxid uhličitý, který těží z alkoholové fermentace vlastního hroznového moštu přímo ve vinařství.